Претставување на иницијативата за воведување на моделот на социјални договори 

СОС Детско село Македонија и УНИЦЕФ во соработка со Министерството за труд и социјална политика, во рамките на Проектот „Воведување на моделот на социјални договори во обезбедување на социјални услуги“ организираа настан за претставување на иницијативата за воведување на моделот на социјални договори. Покрај тоа, беа претставени наодите од анализите за корисноста од примената на моделот на социјални договори за пружање на социјални услуги во нашата земја.  

Прочитај повеќе...

28
ЈУЛ
2017

Фудбалска екипа на СОС Детско село на Светскиот фудбалски куп во Полска

10 мали фудбалерчиња од СОС Детско село учествуваа на петтиот Светски фудбалски куп за деца без родители и родителска грижа, во Варшава, Полска, од 13 до 18 јули, организирано од организацијата Надеж за Евро (Hope for Mundial).

Прочитај повеќе...

24
ЈУЛ
2017

Учество на СОС Детско село на петтиот регионален студентски конгрес

Институтот за социјална работа и социјална политика „Мајка Тереза” при Филозофскиот факултет од Скопје, и Асоцијацијата на студенти по социјална работа, го организираа петтиот регионален студентски конгрес, од 11.05.2017 до 14.05 2017 година. На конгресот учествуваа вкупно 48 студенти, од универзитетите во Скопје, Љубљана, Белград, Мостар, Подгорица, Бања Лука и Сараево.

Прочитај повеќе...

21
ЈУН
2017
Сите новости >>